ایران پروداک|مرکز تخصصی تحلیل آماری پایان نامه،کاهش تضمینی همانندجویی
ایران پروداک
سنگ فیروزه

سنگ فیروزه

دانلود تحقیق اسلایدی
قیمت: ۵,۰۰۰ تومان
۱۰,۰۰۰
505

فيروزه چيست؟ 

فيروزه (Turquoise) يك آلومينو فسفات آبدار مس با فرمول CuAl6(PO4)4(OH)8.5H2O است. نام توركويز (Turquoise) كه به معناي سنگ تركي است، از اين جهت بر روي اين كاني ارزشمند ايراني نهاده شد كه در زمان‌هاي باستان به‌منظور صادرات فيروزه به ساير كشورهاي دور و نزديك، پس از استخراج رگه‌هاي اين سنگ از معادن براي تراش آن را ابتدا به كشور عثماني (تركيه حاضر) فرستاده و سپس قسمت عمده آن از طريق جاده ابريشم به كشورهاي مختلف صادر مي‌شد. از اين رو اروپاييان كه براي نخستين بار اين سنگ را در عثماني مشاهده كردند، نام آن را سنگ تركي نهادند. 

56 اسلاید   به همراه تصاویر 

در جهان امروز ذخایر معدنی یکی از پشتوانه های مهم برای حفظ استقلال اقتصادی کشورها محسوب می گردد و کشور عزیز ما ایران از لحاظ داشتن ذخایر معدنی در جهان از مرتبه بسیار بالایی برخوردار است.
گر چه معدن فیروزه به جهت میزان استخراج به نسبت بسیاری از معادن کشور رقم چشمگیری را نشان نمی دهد لکن باید توجه داشت سابقه فعالیت معدن فیروزه به زمان شداد برگشت نموده و این ماده معدنی نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا شهرت داشته و اصولا استخراج سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی را در هیچگونه از معادن دنیا به جهت میزان استخراج با سایر معادن مقایسه نمی تمایند.

بلکه از موارد بسیار مهم این معدن ایجاد اشتغال و ارزش افزوده آن بخصوص در مرحله تراش فیروزه می باشد که جمع نسبتا بزرگ خاندان فیروزه تراشان کشور را مشغول می نماید .و اصولا سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی هر چه مراحل فراوری آن بیشتر انجام گیرد علاوه بر اشتغال بیشتر به ارزش افزوده نیز دست خواهیم یافت.

شناسنامه معدن فیروزه

الف-نام ماده معدنی :
فيروزه
ب-نام معدن :
معدن فيروزه نيشابور
ج-شماره و تاريخ پروانه بهره برداری :
100146/4 مورخ 17/1/82
د-نام بهره بردار :
شرکت تعاونی توسعه روستايی معدن فيروزه نيشابور
ه- موقعيت جغرافيايی منطقه و محدوده اکتشافی :
استان خراسان رضوی شهرستان نيشابور - بخش تحت جلگه – در 53 کيلومتری شمال غرب شهرستان نيشابور واقع شده است .
برای دسترسی به معدن 36 کيلومتر راه آن آسفالت درجه2 بوده وبقيه راه خاکی می باشد که به تازگی برای آسفالت آن اقداماتی در حال انجام است .
محدوده معدن چند ضلعی به مساحت تقريبی 40 کيلومتر و به مختصات زير مشخص می گردد.
الف : طول 50 19 58 عرض 50 31 36
ب : طول 55 23 58 عرض 50 31 36
ج : طول 20 27 58 عرض 25 28 36
د : طول 55 22 58 عرض 25 28 36