ایران پروداک|مرکز تخصصی تحلیل آماری پایان نامه،کاهش تضمینی همانندجویی
ایران پروداک
شناسایی و تعیین وضعیت عوامل موثر بر حسابرسی فناوری اطلاعات

شناسایی و تعیین وضعیت عوامل موثر بر حسابرسی فناوری اطلاعات

دانلود نمونه پروپزال
قیمت: ۱۵,۰۰۰ تومان
614

نمونه  پرو پوزال  

شناسایی و تعیین وضعیت عوامل موثر بر حسابرسی فناوری اطلاعات

در قالب  فایل  ورد  با  تمامی  ارجاعات  و منابع   و رعایت  کامل  عناصر  پرو پوزال   در  22 صفحه

 تعریف واژه های تحقیق:

کیفیت حسابرسی: کیفیت تعیین کننده ی عملکرد حسابرسی تابع عوامل متعددی همچون واناییهای حسابرس (شامل دانش، تجربه، قدرت تطبيق، و کارایی فنی و اجرای حرفه ای (شامل استقلال، بی طرفی، تردید حرفه ای، تضاد منافع، و قضاوت) است (نمازی و همکاران ۱۳۹۰).

فناوری اطلاعات: فناوری اطلاعات عبارتست از کاربرد رایانه ها و دیگر فناوریها برای کار با طلاعات. در اینجا هر گونه فناوری اعم از هر گونه وسیله یا تکنیک مد نظر است. عموما در فناوری اطلاعات به اشتباه، کار با اطلاعات تنها از طریق فناوریهای رایانه و ارتباطات و محصولات مرتبط مد نظر قرار گرفته است. باید توجه داشت که واژه فناوری عبارتست از مطالعه چگونگی استفاده از ساخته های بشری در دستیابی به اهداف و مقاصدی مانند ارائه محصولات و خدمات این واژه تنها به خود مصنوعات بشری اشاره نمی کند. فناوری اطلاعات به معنی و مفهوم بسیار ساده یعنی علم استفاده از یک سری ابزار که این ابزار همان پردازش، نگهداری، جمع آوری، ذخیره، توزیع، انتقال و امنیت است که بر روی اطلاعات اعمال میشود. اطلاعات منشأ دانایی و بصیرت در انسان است و هدف از بکارگیری فناوری اطلاعات ، افزایش آگاهی در انسان و نظم در اجراست . سه محور اصلی در فناوری اطلاعات سخت افزار ، نرم افزار و فکر افزار ( مدیریت دانش ) می باشد.

وحسابرسی فناوری اطلاعات حسابرسی فناوری اطلاعات را پردازش خودکار داده ها، پردازش الکترونیکی داده ها و یا حسابرسی کامپیوتری نیز مینامند. یکی از اساسی ترین تعریف های حسابرسی کامپیوتری تعریف ویلیامسون است که بنا بر آن حسابرسی کامپیوتری فرایند کاربرد هرنوع سیستم مبتنی فناوری اطلاعاتی در راستای کمک به حسابرسان در فرایندهای برنامه ریزی، اجرا، کنترل، تکمیل و هدایت عملیات حسابرسی است (فرقان دوست حقیقی، ۱۳۷۸).

استقلال حسابرس": هر مخلوق و پدیده ای در دنیا عضو مهمی به نام مرکز یا هسته دارد که وجودش بر محوریت آن است بدون این مرکز وهسته فاقد معنی است . در حرفه ی حسابرسی این هسته استقلال نام دارد و حسابرسی بدون استقلال نیز بی معنا خواهد بود. به همین دلیل است که معمولا صفت مستقل همراه با حسابرسی آورده می شود ( بزرگ اصل ، ۱۳۷۹). استقلال حسابرس معمولا به عنوان یک استقلال حرفه ای توصیف و مطرح شده است؛ یعنی بر حسب عینیتی که حسابرس در موقعیت حسابرسی به عنوان یک فرد حرفه ای به دست می آورد و روشی که اواز عهده گرداوری، ارزیابی و گزارشگری شواهد حسابرسی بر اساس روش بی طرفانه برمی آید در نظر گرفته می شود. و این موضوع به طور سنتی، به عنوان حالتی از ذهن که به مفهوم نگرش حسابرسی به روابط موجود با مدیریت صاحبکار، سهامداران و سایر ذینفعان و استفاده کنندگان صورتهای مالی، تصور شده است (موتز و شرف، ۱۹۶۱).

دانش حسابداری و مهارتهای حسابرسی : حسابداری یک سیستم است که در آن فرایند جمع آوری، طبقه بندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش های مالی و صورتهای حسابداری در شکل ها و مدل های خاص انجام می گیرد تا افراد ذینفع درون سازمانی مثل مدیران و یا برون سازمانی مثل بانکها، دولت و ... بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.

دانش، توانایی ها و سایر ویژگی های حرفه ای، یک اصطلاح کلی است و به مفهوم کارآزمودگی حرفه ای مورد نیاز حسابرسان داخلی برای انجام موثر مسوولیت های حرفه ای است. از آنجایی که کار حسابرسی و حسابداری توسط موجودی اجتماعی به نام انسان انجام می شود پس باید یک حلقه مفقوده را در اینجا مورد بررسی قرار داد. یک حسابرس ، علاوه بر تخصص و توانایی لازم فنی در انجام وظایف محوله می بایست یک مهارت مهم را نیز آموزش دیده و به آن مجهز شود. این مهارت حساس و با اهمیت، مهارت برقراری ارتباط موثر با دیگران است که ممکن است بتوان نام دیگر روابط عمومی بالا را بر آن گذاشت و این همان حلقه مفقوده در کار حسابرسی است. مهارت برقراری ارتباط موثر می گوید که چگونه میتوان با دیگران تعامل داشت تا در نهایت ، کار حسابرسی با اثربخشی و موفقیت همراه باشد. می توان از استاندارد کارآزمودگی و دقت حرفه ای نیز این گونه برداشت کرد که انتظار می رود بر سطح دانش و مهارت حسابرسان داخلی به نحوی اثر بخش نظارت شود و توسط انجمن و نهادی رسمی دانش و مهارت حسابرسان مورد ارزیابی قرار گیرد که این امر لازمه داشتن انجمن حسابرسان داخلی در هر کشور است.

دانش فرایند کسب و کار و تجربه: فرایند کسب و کار به هر وجهی از عملیات سازمانی شامل یک سری از فعالیتها که انجام آنها برای دستیابی به یک هدف مشخص ضروری باشد، گفته می شود. تجربه یک راه اولیه برای کسب دانش است همه سازمان ها و مدیران بدین شیوه می توانند بیاموزند. علاوه بر یادگیری از طریق عمل کردن، مدیران می توانند به طور سیستماتیک و از طریق برنامه های منظم از موفقیت ها و شکست های خود درس بگیرند(شرمرهورن و همکاران، ۱۳۷۹).

حسابرس باید از تحصیلات و معلومات کافی و تجربه عملی در حسابرسی در سطح یک کارشناس متخصص برخوردار باشد.

پاسخگویی : پاسخگویی واژه ای پیچیده است که هم اکنون بصورت یک واژه معمولی درآمده است. کلمه ای که در همین چند دهه یا پیش تر از آن به ندرت و صرفا به معنی و مفهوم نسبتا محدودی به کار گرفته می شود . پاسخگویی در اساسی ترین مفهوم خود، به جوابگویی در برابر یک شخص، به خاطر عملکرد مورد انتظار تعبیر می شود.

اجرای عملیات حسابرسی و روشهای حسابرسی : روش اجرای حسابرسی، ماهیت و میزان روشهای حسابرسی مورد استفاده برای گردآوری و تحلیل شواهد در راستای دستیابی به اهداف را توصیف میکند . روشهای حسابرسی، اقدامات و آزمونهای ویژه ای است که حسابرسان برای تحقق اهداف حسابرسی اجرا میکنند . حسابرسان باید روش اجرای حسابرسی را به گونه ای طراحی کنند که شواهد کافی و مناسب برای دستیابی به اهداف حسابرسی ، کاهش خطر حسابرسی به سطحی قابل پذیرش ، و کسب اطمینان معقول از اینکه شواهد گردآوری شده برای پشتیبانی از یافته ها ونتیجه گیریها کافی و مناسب است ، به دست آید . روش اجرای کار شامل ماهیت و میزان روشهای حسابرسی مورد استفاده برای دستیابی به اهداف حسابرسی است (استانداردهای اجرای عملیات در حسابرسی عملکرد). استانداردهای اجرای عملیات برای حسابرسی عملکرد شامل برنامه ریزی حسابرسی ، سر پرستی ، جمع آوری شواهد کافی و مناسب ، و تهیه مستندات حسابرسی میشود. تأثیر فناوری اطلاعات بر روشهای حسابرسی، شامل دسترسی به داده ها و نحوه بکارگیری فنون حسابرسی به کمک رایانه از ویژگیهای کار حسابرسی است.

توانایی حسابرس: به مجموعه ای از واکنش های ذهنی و عینی که شخص را برای انجام کاری نمایان در زمانی مشخص قادر می سازد، اصطلاحا توانایی گفته میشود.

حسابرس ملزم به درک صنعت و کسب وکار صاحبکار است. در این مورد، حسابرس باید توانایی چارچوب سازی برای تصویر کسب و کار مشتری و ویژگیهای کلیدی و سازمانی آن را داشته باشد.

حسابرس خوب به منظور تمرکز بر رویه های حسابرسی، باید قادر به طبقه بندی کردن کلیه ی ارتباطات و زنجیره های ارتباطی درون شرکت باشد .توانایی دیدن این تصویر کلی و همراه با دید از بالا به فرایندهای صاحبکار، در مرحله ی برنامه ریزی بسیار با اهمیت است.

تجربه حسابرس (با صاحبکار) : یافته های لیبی و لوفت (۱۹۹۳) نشان می دهند که تجربه فرصتی را برای بدست آوردن دانش فراهم می کند و دانش در کنار توانایی بر ایفای مسئولیت تأثير می گذارند. تجربه در یک زمینه ، عبارت است از برخورد با یک مورد خاص که فرصتی را برای کسب دانش (اطلاعات در حافظه ذخیره و دانش مورد نظر کسب میشود)

فراهم می کند (لایبی، ۱۹۹۵) تجربه در یک زمینه ، به دانش ساختار یافته منجر می شود (بونر و همکاران،۱۹۹۶). تجربه تأثير غير قابل انکاری بر دقت قضاوت حسابر س دارد . تجربه باعث افزایش توانای های حسابرس در پردازش اطلاعات و ایجاد راه کارهای مختلف در شرایط خاص می شود همچنین تجربه باعث ایجاد ساختاری برای قضاوت حسابرس می شود که این ساختارها باعث ایجاد روش های تصمیم گیری و تفسیر اطلاعات می شود (گیبینز، ۱۹۸۴).

فن آوری اطلاعات و دانش کنترلها": همان طور که به وسیله انجمن فناوری اطلاعات آمریکا (ITAA ) تعریف شده است، «به مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده سازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصا برنامه های نرم افزاری و سخت افزار رایانه می پردازد».

به طور کوتاه، فناوری اطلاعات با مسائلی مانند استفاده از رایانه های الکترونیکی و نرم افزار سروکار دارد تا تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد. از آنجا که فناوری اطلاعات و امنیت اطلاعات نقاط جدایی ناپذیر از کنترل های داخلی هستند، برای کنترل داخلی چارچوب یکپارچه ای توسط کمیته سازمانهای حامی کمیسیون تردوی یا کوزو در سال ۱۹۹۷ انتشار یافت که به طور خاص کنترل فناوری اطلاعات را شامل می شود.

متغیرهای تحقیق:

متغیر به ویژگی یا صفت یا عاملی اطلاق می شود که بین افراد جامعه مشترک بوده، می تواند مقادیر کمی و ارزشهای متفاوتی داشته باشد. در تحقیق علمی شناخت متغیرها، اندازه گیری آنها و بررسی نحوه آثار و روابط بر یکدیگر مورد نظر است. متغیرها براساس رابطه ای که با یکدیگر دارند به سه گروه متغیرهای مستقل، متغیرهای تابع یا وابسطه متغیرهای میانگر یا واسطه تقسیم میشوند. (حافظ نیا، ۱۳۸۹)

متغیرهای مستقل تحقیق، استقلال  حسابرس، دانش حسابداری ومهارتهای حسابرسی، دانش فرایند کسب و کار و تجربه ، پاسخگویی ، اجرای عملیات حسابرسی و روشهای حسابرسی ، توانایی حسابرس، تجربه حسابرس با صاحبکار، فناوری اطلاعات و دانش کنترلها، برنامه ریزی و روش شناسی ، دسترسی به منابع، ارتباط صاحبکار، محیط کسب و کار می باشد.

متغیر وابسته: متغیر وابسته تحقیق، کیفیت حسابرسی فناوری اطلاعات می باشد.

 

 

قلمرو زمانی و مکانی تحقیق:

قلمرو زمانی تحقیق حاضر مربوط به زمان پخش و جمع آوری پرسشنامه ها می باشد. داده های مورد نیاز برای انجام این تحقیق در یک دوره ۳ ماهه در تابستان 1397 جمع آوری  خواهد شد.

جامعه آماری این تحقیق را سازمان حسابرسی و موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی شهر مشهد طی سال 1396-97 تشکیل  خواهند داد  .

 حجم نمونه و روش نمونه گیری:

جامعه آماری  133 نفر می باشد. حجم نمونه ای مناسب بر اساس فرمول کوکران 100 نفر انتخاب  خواهد شد. روش نمونه گیری در تحقیق حاضر تصادفی ساده می باشد.

محصولات مشابه