ایران پروداک|مرکز تخصصی تحلیل آماری پایان نامه،کاهش تضمینی همانندجویی
ایران پروداک
مبانی نظری حمایت سازمانی

مبانی نظری حمایت سازمانی

مبانی نظری و پیشینه مدیریت
قیمت: ۲۰,۰۰۰ تومان
860

مبانی نظری حمایت سازمانی 

حمایت سازمانی ادراک شده باورهای کلی کارمندان را درباره سازمان منعکس میسازد. این اعتقادات و باورها، که عمدتاً از تجربیات کاری ناشی می شود، برای کارمندان آشکار می کند که سازمان تا چه حد به کار و تلاش آنها اهمیت می دهد و برای کمک و معاضدت آنها ارزش قائل است و به چه میزان مراقب سلامتی و بهزیستی آنهاست (مکن جی [1]و دیگران، ۲۰۰۹: 27؛ واندنبرگ و دیگران، ۲۰۰۶: 35). چنین باورهایی اغلب مبنای استنباط و نتیجه گیری کارمندان قرار می گیرد و ادراک آنها را در خصوص میزان پایبندی سازمان به تعهدات و مسئولیت هایش شکل می دهد (وین ودیکران ، ۱۹۹۷: 56). از این رو، میتوان حمایت سازمانی ادراک شده را سنجه تعهد سازمان در برابر کارمندان نیز در نظر گرفت (مکن جی و دیگران، ۲۰۰۹: 49).

طبق نظریه مبادله اجتماعی (بلاو، ۱۹۹۶) و هنجار بده و بستان (گولدنر، ۱۹۹۰) حمایت سازمانی ادراک شده رابطه مثبتی با تعهد سازمانی دارد (به نقل از بیشاپ [3]و دیگران، ۲۰۰۰: 47؛ بارانیک[4] و دیگران، ۲۰۱۰: 26).

سطح بالای حمایت سازمانی ادراک شده در میان کارمندان نشان دهنده این است که کارمندان باور دارند سازمان در موقعیتهای مختلف از آنها حمایت می کند، از عملکرد خوب آنها دفاع می کند و به تلاشی که میکنند پاداش می دهد. چنین باور و اعتقادی موجب می شود کارمندان به برخورد مناسب سازمان واکنش نشان دهند و در صدد جبران برآیند. این عمل دوجانبه به تجربه تعهد سازمانی بیشتر کارمندان منجر می شود و به درگیری بیشتر آنها در رفتارهایی می انجامد که برای سازمان سودبخش است (پاناچیو و وندنبرگ، ۲۰۰۹: ۲۲۵). براساس نظریه مبادله اجتماعی، سطوح بالای حمایت سازمانی ادراک شده نوعی احساس التزام و تکلیف برای بازپرداخت ایجاد میکند .

نوع فایل: WORD 

منبع: دارد

پاورقی: دارد

تعداد صفحه: 21


تعریف حمایت سازمانی

حمایت سازمانی ، احساس و باورهاي تعمیم یافته افراد در این راستا است که سازمان نسبت به همکاري و مساعدت و حمایت اعضاي خود ارزش قایل است و نگران و دلواپس خوشبختی و آینده آنها است (زکی، 1385: 111).

آیزنبرگر  وهمکاران (1986)، پیشنهاد کردند که حمایت سازمانی ادراك شده تحت تاثیر جنبه هاي مختلف نحوه رفتار سازمان با کارکنان خود قرار میگیرد. این جنبه­ها شامل فراوانی، شدت و ارزیابیهاي معطوف به پاداش و تایید، پرداخت، رتبه و جایگاه، غنی سازي شغلی و مشارکت در تصمیم گیري میباشند. همچنین خود حمایت سازمانی ادراك شده، کلیه سیاستهاي سازمان را تحت تأثیر قرار می دهد.

بنابر تحقیقات روآدس و آیزنبرگر (2002)،  افزایش حمایت سازمانی موجب  می شود که افراد به سازمان تعلق بیشتري داشته باشند و رضایت آنها از شغلشان بیشتر شود و در نتیجه بیشتر مایل باشند که در سازمان بمانند و کمتر به ترك خدمت گرایش خواهند داشت.

حمایت سازمانی ادراك شده باور کلی کارکنان یک سازمان درباره گستره کلی ارزشی است که سازمان براي نقش و مراقبت از بهزیستی آنها قائل است (آیزنبرگر و دیگران، 1986: 131).

 حمایت سازمانی ادراك شده نتیجه نوع رابطه بین کارکنان و سازمان است .

مبناي این رابطه در انواع تعاملات بین کارکنان و سازمان صورت می گیرد، ریشه دارد. طبق تئوري مبادله اجتماعی، ارتباط مبادله اي بین دو طرف معمولا فراتر از مبادله اقتصادي بوده و شامل تعاملات اجتماعی نیز می­شود. از دیدگاه پژوهشگران سازمانی، ارتباط بین کارکنان و مدیران فقط از منابعی مانند پول، خدمات و اطلاعات نشأت نمی گیرد بلکه منابع شخصی و احساسی مانند تائید، احترام و حمایت را نیز در برمی­گیرد. در طول زمان میزان حمایتی که سازمان از خود نشان می­دهد در کارکناناحساس الزام جبران این حمایت را ایجاد می کند (دعایی و برجعلی، 1389: 43).

پرسشنامه حمایت سازمانی براساس همین مبانی نظری در دسترس شما قرار دارد.

[1] Makanjee, Chandra Rekha, Yolanda F. Hartzer and ilse L

[2] Wayne, Sandy J., Lynn M. Shore and Robert C. Liden

[3] Bishop, James W., K. Dow Scott and Susan M. Burroughs

[4] Baranik, Lisa, Elizabeth A.Roling and Lillian T.  

محصولات مشابه