ایران پروداک|مرکز تخصصی تحلیل آماری پایان نامه،کاهش تضمینی همانندجویی
ایران پروداک
مبانی نظری تاثیر سرمایه گذاران خارجی بر بازدهی سهام

مبانی نظری تاثیر سرمایه گذاران خارجی بر بازدهی سهام

مبانی نظری و پیشینه مدیریت
قیمت: ۱,۵۰۰ تومان
۳,۰۰۰
691

 سرمایه‌گذاری خارجی و بازده بازارسهام:

امروزه جذب سرمایه‌گذاري مستقیم خارجی و داخلی به عنوان یکی ازمهـم‌تـرین متغیرهـاي اقتـصادي در اغلب کشورهاي جهان مورد توجه است تا جایی که به‌دسـت گـرفتن ابتکـارعمـل درایـن زمینـه می‌تواند بخش عمده‌اي از اهداف اقتصادي کشورها را تحقـق بخـشد. درایـن میـان، درکـشورهاي میزبان و پذیرنده سرمایه‌ها عواملی وجوددارند کـه مـی‌تواننـد بـر جـذب سـرمایه‌گـذاري اثرگذار باشند. آگاهی از چگونگی اثرگذاري این متغیرها می‌تواند برتـصمیم‌گیـري اقتصادي کشوردر جذب سرمایه‌هاي مستقیم خارجی و داخلی  مفید واقع گردد.  ناکافی بودن منابع داخلی براي تراکم سرمایه ویا نیاز به فناوري ودانش فنـی بـالادرکـشورهایی کـه درپـی جلب سرمایه‌هاي مستقیم خارجی هستند رویکرد جدي نسبت به این مسئله را ایجـاب مـی‌کنـد. ازسـوي دیگـر، کشورهاي با منابع داخلی کم‌قدرت، توان گسترش صـادرات و کـسب سـهام ازبازارهـاي جدیـد را نداشته ونیاز به منابع باثبات براي تأمین خواسته‌هاي خودرا دارند که دراین میان جذب سرمایه‌گذاري مستقیم خارجی یکی از راهکارهاي اقتصادي است.

پیچیدگی در رقابت روبه رشد دنیاي امروز که البتـه بـا تحـولات سـریع محـیط بـین الملـل و گـذر از جامعه صنعتی به جامعه اطلاعاتی ونیزتغییر اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی همراه است موجب گردیـد کـه از جذب سرمایه‌گذاري به عنوان موتورمحـرك توسـعه اقتـصادي یـاد شـود، زیـرامـی‌توانـد رشـد و توسـعه اقتصادي کشورها، افزایش بهره‌وري، ایجاد اشتغال و رفاه اجتماعی راموجب گردد. لذا با توجه به اهمیت سرمایه‌گذاري و بالا بودن نـرخ بیکـاري در ایران، اقدامات مهمـی در توسـعه سـرمایه‌گذاري داخلی و خارجی انجام شده است. برای جذب سرمایه‌گذاری با تسهیل در قوانین و مقررات، تخصیص اعتبارات خاص، اعطای یارانه، معافیت‌های مالیاتی، اجرای طرح‌ها و پروژه‌های  مهم سرمایه‌گذاری، تصویب قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذار خارجی و تصویب قانون سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی ، انتظار می‌رود جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی روند رو به رشدی به خود بگیرد که همه این اقدامات با توجه به اهمییت موضوع سرمایه‌گذاری، نیاز کشور به تامین مالی پروژه‌ها، انتقال تکنولوژی، ایجاد اشتغال مناسب و.. صورت گرفته است (دودانگی، 1396). علیرغم همه اقدامات صورت گرفته در جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، مسائل و مشکلات فراوانی مشاهده می‌شود از جمله وجود قوانین و مقررات بازدارنده، بالا بودن وجود ریسک کشور در فعالیت‌های تولیدی، حاکمیت اقتصاد دولتی، ناکافی بودن بسترها و زیر ساخت‌های فیزیکی، بوروکراسی زائد اداری،  وجود ذهنیت منفی به وضعیت اقتصادی و امنیتی ایران، نامطلوب بودن فضای کسب و کار، تحریم های اقتصادی، مسائل و مشکلات جهانی و ناکارامدی سیستم بانکی.

نوع فایل: WORD 

منبع: دارد

پاورقی: دارد

تعداد صفحه: 16



سرمایه‌گذاری خارجی را می‌توان یکی از مهم‌ترین پدیده‌های اقتصادی قرن حاضر دانست. گسترش این پدیده بخصوص در دهه 1980 از شتاب بی‌سابقه‌ای برخوردار بوده، به طوری که نرخ رشد آن از نرخ رشد سایر شاخص‌های اقتصادی جهان مانند صادرات، تجارت و تولید ناخالص ملی فراتر رفته است (طاهری، 1384).  سرمایه می‌تواند  بخش تولید را تحرک ببخشد و با افزایش تولید، موجب رشد تجارت، بهبود سطح زندگی مردم و رشد و توسعه اقتصادی شود. فقدان سرمایه یکی از علل اصلی گرفتار آمدن بسیاری از کشورها در دور باطل فقر و توسعه‌نیافتگی شناخته شده است و علاوه بر آنکه بیکاری گسترده را به دنبال دارد، موجب عقب ماندگی سطح ملی می‌شود و در مرحله بعد به فقر اقتصادی می‌انجامد.
در مسائل مربوط به توسعه اقتصادی راه حل اصلی فائق آمدن بر مشکل کمبود سرمایه و خروج از دور باطل فقر و توسعه نیافتگی استفاده کشورهای در حال توسعه از سرمایه گذاری های انباشته شده در کشورهای توسعه یافته و به طور کلی جذب سرمایه‌گذاری خارجی عنوان شده است (رفیعی، 1388). در چند دهه اخیر حضور سرمایه‌گذاران خارجی و نقش آن‌ها در بستر‌سازی رشد و توسعه اقتصادی کشورها بویژه کشورهای در حال توسعه تغییر نگرش گسترده‌ای را در ترکیب فعالان اقتصادی این کشورها موجب شده است. سرمایه‌گذاران خارجی با در نظر گرفتن عوامل مختلفی که در مجموع، مزیت مکانی هر کشور را شکل می‌بخشند، مبادرت به سرمایه‌گذاری در آن کشور می‌کنند. سرمایه‌گذاری خارجی به مثابه معادله‌ایست دارای دو سو: یکسوی آن نهادها، قوانین و مقررات، نگرش‌ها، بازار و امکانات کشور میزبان برای پذیرش سرمایه‌گذاری خارجی است و آن سوی دیگر، گرایش‌ها و باورهای سرمایه‌گذار خارجی است نسبت به کشور میزبان (حاجیلی، 1384). 
بنابراین باید شرایطی را جهت جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بوجود آورد که از جمله آن می‌توان به عوامل سیاست‌گذاری اقتصادی (سیاست‌های پولی، مالی، بازرگانی و مقرراتی)، عوامل ساختارهای اقتصادی (ثبات‌تر از تجاری، گستردگی بازار، بدهی خارجی، ساختار تامین مالی، تاسیسات زیربنایی، نیروی کارماهر و توسعه منابع انسانی و وجود شبکه اطلاع رسانی گسترده)، عوامل تشویقی و حمایتی (معافیت‌های مالیاتی، اعطای پوشش های بیمه‌ای، معافیت‌های گمرگی، یارانه‌های آموزش نیروی کار و تسهیلات زیربنایی) و همچنین عوامل جغرافیایی و سیاسی (آب و هوا، جمعیت، موقعیت منطقه و نحوه تعامل بین المللی ) اشاره کرد (استادی و همکاران، 1392). 
 با توجه به مطلب فوق سرمایه‌گذاری و کسب و کار و سرمایه‌گذاری در هر کشور مستلزم فراهم نمودن محیط نهادی مناسب و امنیت در آن کشور است. سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان هر جامعه باید به طور مستمر  وضعیت امنیت اقتصادی  و سرمایه‌گذاری در آن جامعه را اندازه گیری و کنترل نمایند. و بر اساس نتایج خاصل از اندازه‌گیری‌ها، تمهیدات لازم را برای جذب سرمایه‌های خارجی و جلوگیری از فرار سرمایه‌های داخلی به عمل آورند، قرائنی وجود دارد که حاکی از عدم موفقییت کشورمان در این دو زمینه است

محصولات مشابه