مبانی نظری عوامل فراشخصیتی در گرایش افراد به مواد
نوع فایل: WORD
منبع: دارد
پاورقی: دارد
تعداد صفحه: 32
قیمت: 33000 تومان
رایجترین مواد مورد مصرف از هزاران سال پیش بخشی از زندگی بشر بودهاند. برای مثال تریاک دستکم برای 3500 سال در جهت مقاصد پزشکی مصرف شده است و اشاره به کانابیس به عنوان دارو را میتوان در طب گیاهی چین باستان یافت و در انجیل بارها به شراب اشاره شده و بومیان نیمکره غربی توتون را دود میکردند و برگهای کوکا را میجویدند. با کشف مواد جدید و شیوههای جدید مصرف، مشکلات جدیدی در مورد مصرف این مواد ظهور کرد (سادوک، سادوک و روئیز[1]، 1394). از سوی دیگر، امروزه اختلال مصرف مواد یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی است که کیفیت زندگی افراد و جوامع را تهدید می کند و به دلیل ماهیت پیشرونده در همه ابعاد زندگی، سلامتی فرد، خانواده و جامعه را به خطر میاندازد (زارعی، اسدی و زارعی، 1393). همچنین این اختلال با طیفی از پیامدهای منفی از جمله افزایش جرم وجنایت، رفتار خودکشی، افت تحصیلی و فعالیت جنسی زودرس و مخاطره آمیز در ارتباط است (نیکولا، شری، گیب، جان، دیوید[2]، 2012). در واقع این مسئله، یک مشکل بزرگ فردی و اجتماعی است که علاوه بر عوارض جسمی و روانی آن برای افراد مبتلا به این اختلال، سلامت جامعه را نیز از نظراجتماعی و اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مورد تهدید و آسیب قرار میدهد و مانند هر اختلال مزمن دیگر، نیاز به مدیریت درمان در طی زمان دارد (زارعی و همکاران، 1393). عواملی که سبب شده استافرادمبتلابهایناختلالوخانوادههایآنانومسئولانجامعهبرایپیشگیری،ترکوجلوگیریازعود آناقدامکنندوازافرادمتخصصمثلروانپزشکان،روانشناسان،مشاوران،مددکاراناجتماعییاریبخواهند. درسالهایاخیردرکشورهایپیشرفتهمتخصصانبهداشتروانیوموسساتآموزشیودرمانینظریهها،مدلها،روشها،راهکارهاوفنونمختلفیرادرپیشگیریودرماناختلال مصرف موادوپیشگیریازعودپسازترکموادابداع،آزمایشوتجربهکردهاند. باوجوداین،هنوزشیوهدرمانقطعیبرایآنیافتنشدهاست (فرنام،برجعلی،سهرابیوفلسفینژاد، 1393).
اختلالهای مرتبط با مواد
مواد، عناصر شیمیایی هستند که وقتی فرد آنها را میکشد، ترزیق میکند، مینوشد، استنشاق میکند، یا به شکل کپسول میبلعد، خلق و رفتار او را تغییر میدهند. اختلالات مرتبط با مواد، الگوهای مصرف (یا مصرف)، مسمومیت، و ترک را منعکس میکنند (هالجین و ویتبورن، 1394). اختلالهای مرتبط با مواد شامل 10 طبقه مجزا از جمله الکل، کافئین، حشیش، توهمزاها، داروهای استنشاقی، داروهای افیونی، مسکنها، خوابآورها، ضد اضطرابیها، محرکها، توتون و سایر مواد میباشند. این طبقهها کاملاً مجزا از یکدیگر نیستند و به دو گروه اختلالهای مصرف مواد و اختلالهای ناشی از مواد تقسیم میشوند. اختلالهای روانی ناشی از سایر مواد/داروها نیز شامل اختلالهای روانپریشی، دوقطبی و اختلالهای مرتبط، اختلالهای افسردگی، اختلالهای اضطرابی، وسواساجبار و اختلالهای مرتبط، اختلالهای خواب، کژکاریهای جنسی، دلیریوم و اختلالهای عصبشناختی میباشند (انجمن روانپزشکی آمریکا، 2013).
این اختلالها با مصرف دارو و سایر موادی که شیوه تفکر، احساس و رفتار را تغییر میدهند مرتبط میباشند. همچنین برای قرنها است که ما را به مصیبت گرفتار ساخته و بر زندگی، کار و بازی ما اثر دارند (بارلو و دیورند، 2015). به عبارت دیگر، این اختلالها شایع میباشند و سبب مشکلات قابل توجه طبی، اجتماعی و روانشناختی در بین مصرف کنندگان و افراد پیرامون آنها میشوند (مک و فرانسس، 2003). پیشینهتحقیقات نیز نشانمیدهدایناختلالهامنبعاصلیناخوشیومرگومیرهستندوهزینهسنگینیبرایجامعهایجادمیکنند. بعلاوه باعثتشدیدبرخیازاختلالهاازجملهعلایمروانیافسردگی ومسایلطبیمانندسیروزکبدی،گسترشبیماریعفونیمثلHIV،هپاتیتB وC میشوند کهعاملکمککنندهبهمرگومیرمیلیونهانفردرهرسالهستند (جونز و کمر، 2015؛ شین و گرینفیلد، 2010).
محصولات مشابه
دانلود مبانی نظری و پیشینه های مشکلات و اختلالات رفتاری تنظیم هیجان
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه
پیچیدگی سازمانی نوآوری مدل کسب و کار برنامهریزی منابع سازمانی
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه
وضوح خودانگاری: بررسی و نقش آن در رفتارمصرف کننده
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه
ذهنیت فلسفی مدیران،سبک رهبری مدیران و رشد حرفه ای
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه