مبانی نظری
نوع فایل: WORD
منبع: دارد
پاورقی: دارد
تعداد صفحه:42
قیمت: 42000تومان
فراگرد ارتباطی در محیط شکل میگیرد و انجام میپذیرد. محیط نه تنها بر فراگرد ارتباطی و نوع آن تأثیر میگذارد، بلکه بر ادراکات، آن چه بین خود رد و بدل میکنیم و حتی در سطحی که ارتباط میگیریم نیز تأثیر میگذارد. ما در خلا با یکدیگر ارتباط نمیگیریم، کنش و واکنش ما در مقابل یکدیگر در چهارچوب نظامهای اجتماعی و شرایط فیزیکی حاکم بر ماست. میتوان گفت که وظیفه اساسی ارتباطات انسانی دگرگونی و سازش یا دگرگونی است. (فرهنگی و همکاران، 1391)
تحولات عظیم در فنون اطلاعاتی و ارتباطی و شکلگیری یک نظام ارتباطی جدید مبتنی بر زبان همگانی دیجیتالی بنیاد مادی جامعه را چنان دگرگون کرده است که هیچگونه انزواگزینی و کنارهگیری را بر نمیتابد و حتی دورافتادهترین و سنتیترین جوامع نیز از بستن مرزهای خود به روی جریانها و شبکههای جهانی ناتوان هستند (گل محمدی، 1381).
مردم در زندگی روزمره سعی دارند تا زندگی اجتماعی خود را تجربه نمایند، بدان معنا بخشند و تفسیر نمایند. تمامی این فعالیتها در بستر ارتباطات انجام میگیرد و به همین لحاظ، ارتباطات به گونهای وسیع و گسترده تحت تسهیم تجارب نیز تعریف شده است. در این معنا، انسان سعی میکند تا تجارب و آنچه را که در درون دارد، به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با همنوعان خود در میان گذارد. ارتباطات در واقع تحت فرآیندی شکل میگیرد که در آن مجموعه فعالیتهایی انجام میشوند که با کنش[1]، دگرگونی[2]، مبادله[3]، و حرکت[4] سرو کار دارند، بنابراین، ارتباطات با زندگی اجتماعی متولد می شود تا انسان بر اساس توانمندیهای خود بتواند در ارتباط با دیگران نیازهای خود را رفع نموده، دنیای اجتماعی خویش را خلق کند و بدان معنا بخشد و در نهایت در این معنا با دیگران شریک شود. در روند ارتباط، نظام معانی موجود در جامعه شکل میگیرد و انسانها بر اساس آن به ایفای نقش میپردازند. بنابراین، دستیابی به نظام معانی از طریق بستر آن که ارتباطات است، کشف میگردد. بر این اساس، هدف اصلی رسانهها کشف نظام معانی غالب در نظام اجتماعی است. میزان موفقیت رسانهها در این امر مهم، بستگی به توانمندی آنها در ورود به درون ارتباطات اجتماعی دارد (ایمان، 1380).
از دیرباز سینما وامدار بسیاری از عناصر شناختهشدهای ادبیات نزد عامهی مردم جهان بوده و از دستاوردهای آن بهرهمند شده است. این هنر نوپدید که در دنیای معاصر علاوه بر ذوق و ظرافت هنری، دانش و صنعت را نیز به طور چشمگیر همراه خود کرده است، توانسته به یاری ادبیات، چه در ساختار یعنی در روایت و چه در محتوا یعنی با اقتباس مستقیم و غیرمستقیم از آثار ادبی، به پرنفوذترین رسانهی ارتباطی جهان تبدیل شود. این رسانه در ارتباطی دوگانه، هم موجبات رونق و فهم و پذیرش خود را ایجاد کرده و هم موجب رواج ادبیات در سطحی گسترده میان عامهی مردم جهان شده است. (پورشبانان و عبدی، 1392)
مخاطب، هدف هر کوشش رسانهای است و باید نخست ترغیب و سپس قانع شود که رسانه در خصوص علاقه و نیاز او پیام میدهد. مخاطب، انسانی است با گرایشهای ویژه، تأثیرپذیر از عوامل گوناگون و دارای نیازها و علایق مختلف، مخاطبان، بسته به عوامل فردی و اجتماعی، آن بخش از مجموعه مضمون یا پیام رسانه را جذب میکنند که خود میخواهند، نه بخشی را که پیامرسان در نظر دارد. (قاضی زاده، 1380)
رسانههای جمعی، تأثیرات چشمگیری در شکلگیری فرهنگها و ارزشهای هر جامعه دارند و سیاستهای رسانهای نیز نقش اساسی و پایداری را در توسعه فرهنگی کشور ایفا مى نمایند و با اتخاذ سیاستهای متفاوت ارتباطی، موجب توسعه فرهنگی کشور مىشوند. ولی با پیشرفت فزایندۀ فناوری و جریان گستردۀ اطلاعات در جهان معاصر و با پیچیدگىها و توسعۀ ظاهری رسانه در سطوح ملی و فراملی و توجه بسیار به فرهنگ مصرفگرایی با سیاستهای عوام فریبانه و طبقاتی، زمینه را برای رشد معنوی و پویایی اجتماعی از دست داده و در معرض انحراف قرار داده است.محصولات مشابه
دانلود مبانی نظری و پیشینه های مشکلات و اختلالات رفتاری تنظیم هیجان
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه
پیچیدگی سازمانی نوآوری مدل کسب و کار برنامهریزی منابع سازمانی
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه
وضوح خودانگاری: بررسی و نقش آن در رفتارمصرف کننده
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه
ذهنیت فلسفی مدیران،سبک رهبری مدیران و رشد حرفه ای
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه