انسجام و یكپارچگی
ظرفیت ترکیب سازمانی فناوری اطلاعات
یکپارچگی سیستمهای اطلاعاتی استراتژیک
نوع فایل: word
تعداد صفحه: 18
پرسشنامه انسجام و یكپارچگی سازمان
موفقیت در ایجاد ارتباطات کاری در درون سازمان و میان بخشهای مختلف سازمان و همچنین ارتباط با مشتریان و شرکای خارج از سازمان موضوعی حیاتی برای سازمانهای امروزی است، این موضوع بهوسیله جریان روان دادهها و اطلاعات بین سامانههای کامپیوتری و واحدهای مختلف سازمان، حمایت میشود. یکپارچگی سامانههای اطلاعات، این ارتباطات و جریان روان تسهیم اطلاعات[1] در درون سازمان و کسب و فراهم میکند(وزنیکا و هیلی[2]،2009: 115). یکپارچگی سامانههای اطلاعات بهعنوان یک فناوری یکپارچه سازی معرفی میشود که به تسهیم و به اشتراکگذاری اطلاعات میپردازد و برنامههای کاربردی را در سرتاسر سازمان بهمنظور حمایت از فعالیتهای سازمان فراهم میآورد. یکی از مهمترین هدفهای یکپارچگی سامانههای اطلاعات فراهم آوردن اطلاعات مناسب، دقیق و مرتبط با کسب و کار است.این اطلاعات موجب افزایش توان پاسخگویی سازمان در برابر محیط رقابتی پویا میشود(بیهات و تروت[3]، 2005: 533).
یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات ظرفیت بالایی را جهت انتشار اطلاعات در سرتاسر مرز های سازمان را فراهم کرده و در جهت تصمیمگیری بهتر بر اساس اطلاعات کامل، کمک میکند. افزایش بهرهوری، تصمیمگیری بهتر، کاهش هزینهها، افزایش درآمد و ارائه خدمات یکپارچه ازجمله مزایای خاص حاصل از یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات است(گیل و پاردو[1]،2005: 187). همچنین، مزایای حاصل از یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات را میتوان در چهار گروه عمده سازمانی، مدیریتی، استراتژیک و فنی تقسیم کرد. مزایای سازمانی؛ یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات موجب افزایش بهرهوری در بخشهای مختلف سازمان شده و بهموجب آن باعث افزایش بهرهوری کلی سازمان میشود. مزایای مدیریتی؛ یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات باعث افزایش کارایی و افزایش نرخ بازگشت سرمایه میشود. مزایای استراتژیک ؛ یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات باعث بهبود همکاری در کلیه بخشهای سازمان و حتی با شرکای خارج از سازمان گردیده و نیز باعث افزایش رضایت مشتریان میشود. مزایای فنی؛ یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات باعث یکپارچهسازی دادهها و فرایندها، افزایش جریان دادهها و اطلاعات در سرتاسر سازمان و دسترسی به اطلاعات ذخیرهشده، میشود که درنتیجه از طریق کاهش هزینهها باعث ایجاد زیرساختی انعطافپذیر میشود.
یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات شامل؛ یکپارچگی برنامههای کاربردی و یکپارچهسازی دادهها است. منابع سازمانی یکپارچه باید با فناوری اطلاعات در فرایند ایجاد ارزش تعامل داشته باشند. هم چنین ظرفیت ترکیب سازمانی فناوری اطلاعات بهعنوان یک میانجی، در یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات شرکت به منظور کسب مزیت رقابتی، اثر میگذارد. یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات حاکی از آن است که تمامی سامانههای اطلاعات کاربردی در ارتباط با یکدیگر هستند و تمامی فعالیتهای اجرایی در سطح بالایی باهم در ارتباط هستند و با یکدیگر به کار گرفته میشوند. یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات باید همراه با ترکیب سازمانی فناوری اطلاعات باشند، بهطور خاص دستیابی به یکپارچگی سامانههای اطلاعات نیازمند به یکپارچهسازی بهوسیله سازمان است. در واقع بدون اقدام سازمان در جهت ترکیب سازمانی فناوری اطلاعات برای انجام عملیات بهصورت هماهنگ، این غیرممکن است که بتوانیم سامانههای اطلاعات را بهصورت یکپارچه دربیاوریم(مورابیتو و همکاران[1]،2010: 204). این بدین معنی است که برای یکپارچهسازی مؤثر سامانههای اطلاعات، شرکت باید تغییرات موردنیاز برای یکپارچهسازی را انجام دهد، آمادگی ذهنی را در کارکنان ایجاد کند و مهارتهای آنان را افزایش دهد و عملیات خود را بهعنوان یک نتیجه از بهبود ارتباطات بین مناطق وظیفهای منعطف سازد.
از دیگر مزایای حاصل از یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات میتوان به کاهش هزینهها، بهبود عملکردها، افزایش بهرهوری و بهبود توان گزارشدهی اشاره کرد. یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات اثر محسوس و مثبتی بر مشتری سازمان میگذارد و باعث بهبود فرایندهای کاری سازمان میشود. مزایای عملکردی حاصل از یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات شامل مدیریت دادهها، افزایش همکاری بین کارکنان، بهبود گزارشدهی، بهبود فرایندهای تصمیمگیری و یکپارچه سازی ارتباطات شبکهای، است. یکپارچهسازی عملکردی سامانههای اطلاعات شامل دسترسی مشترک و ایجاد دادههای یکپارچه است که موجب بهبود فرآیند جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها میشود که این امر به شرکت اجازه میدهد تا قبل از ایجاد مشکل اقدامات پیشگیرانهای انجام دهد(بیهات و تروت،2005: 533).
مشکلات ناشی از عدم یکپارچگی سامانههای اطلاعات را میتوان به چهار گروه عمده: فنی، عملیاتی، مدیریتی و استراتژیک تقسیم کرد. مشکلات فنی دربرگیرنده جنبههای مختلف زیرساخت فناوری اطلاعات است. ازجمله این مشکلات میتوان به مسائل مربوط به سازگاری بین سامانهها و برنامههای کاربردی، سامانههای برنامهریزی منابع بنگاه، افزونگی دادهها و مشکلات مربوط به پشتیبانی و حفظ تعداد زیادی از سامانهها اشاره کرد. مشکلات عملیاتی دربرگیرنده مسائلی همچون هزینه بالا در بخش فناوری اطلاعات، از دست دادن بخشی از فروش و ایجاد هزینههای اضافی برای سازمان بهمنظور پوشش خواستههای مشتریان، است. مشکلات مدیریتی حاصل از عدم یکپارچگی سامانههای اطلاعات شامل: عدم ارائه اطلاعات در زمان مورد نیاز و عدم ارائه اطلاعات صحیح است که همکاری بین کارکنان و گروههای مختلف سازمان را با مشکل مواجه میکند. مشکلات استراتژیک حاصل از عدم یکپارچگی سامانههای اطلاعات ریشه در مشکلات قبلی دارد که شامل: کاهش رضایت مشتری، کاهش سهم بازار، افزایش فشار رقبا و ناتوانی در پاسخگویی به خواستههای مشتریان است(وزنیکا و هیلی،2009: 117).
محصولات مشابه
دانلود مبانی نظری و پیشینه های مشکلات و اختلالات رفتاری تنظیم هیجان
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه
پیچیدگی سازمانی نوآوری مدل کسب و کار برنامهریزی منابع سازمانی
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه
وضوح خودانگاری: بررسی و نقش آن در رفتارمصرف کننده
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه
ذهنیت فلسفی مدیران،سبک رهبری مدیران و رشد حرفه ای
مبانی نظری و پیشینه مدیریت
مبانی نظری و پیشینه