ایران پروداک|مرکز تخصصی تحلیل آماری پایان نامه،کاهش تضمینی همانندجویی
ایران پروداک
سن ازدواج دختران در مبانی حقوق اسلامی

سن ازدواج دختران در مبانی حقوق اسلامی

دانلود تحقیقات متنی
قیمت: رایگان
590

                                   چکیده

یکی از مهم ترین مراحل زندگی انسـان، ازدواج اسـت و از مسـائل مهـم ازدواج، سـن مناسب برای این امر است. سؤال اساسی در پژوهش حاضر این است کـه سـن مناسـب برای ازدواج چه سنی است و آیا می توان سن خاصی را برای همه افراد به عنوان حداقل سن ازدواج ذکر نمود.

مشهور فقها قائلند که دختر در سن بلوغ آماده ازدواج است و از آنجا کـه سـن بلـوغ دختر را 9 سال می  دانند، بنابراین حداقل سن تصمیم گیری وی برای این امـر سرنوشـت ساز را 9 سالگی برمی شمرند. 

نوشتار حاضر با تتبع در میان منابع فقهی و تحلیل اقوال مختلف در زمینه سن ازدواج، در صدد یافتن حداقل سن مناسب برای ازدواج دختران است، سنی که با دلایل شرع و هم با عر ف و سیره عقلا سازگار باشد. با بررسی  دلا یل عقلی و نقلی به این نتیجه میرسیم که مناسب ترین سن برای ازدواج، زمانی است که فرد از لحاظ فیزیکـی و روانـی قابلیـتدستیابی به اهدافیراکه برای ازدواج متعین است، داشته باشد؛ لاجرم  بـه دلیـل تفـاوتافراد در این دو بعد، سن ازدواج نیز در افراد متفاوت خواهد بود.

واژگان کلیدی

دختر، سن ازدواج، رشد، بلوغ، حیض، مصلحت

 

خانواده اصلی ترین و   مهمترین رکن   تشکیل دهنده اجتماع است  و  بـرای داشـتن جامعه ای بالنده باید برای تعالی خانواده تلاش کرد. لذا همه   جهت گیری هـای مقـنن باید به سمت و سوی رشد این نهاد باشـد. مهـم تـرین ارکـان   تشـکیل دهنـده نهـاد خانواده زن و مرد هستند که در سایه انتخاب درست مـیتواننـد سـازنده زنـدگی سالم و با نشاط برای خود و فرزندان باشند و در صورت اهمـال در ایـن انتخـاب بار عمری ناراحتی و پریشانی خاطر و ملالت را بر دوش کشند.
">برای انتخاب  درست ، یک فرد چه   ویژگیهـایی  بایـد داشـته باشـد؟ بـدون شـک مهم ترین عامل ، داشتن فهم و درک و بینش درباره خود و اهـداف خـود و پـس ازآن، طرف مقابل است. تا فردی خود را نشناسد و درک صحیحی از هدف خود در زندگی نداشته باشد، مسلماً  نمی داند از طرف مقابل چه   میخواهد. برای د اشتن اینبینش فرد باید بالغ و رشید باشد؛ یعنی هم از نظـر جسـمی آمـاد گی پـرداختن بـه جنس مخالف را داشته باشد و هـم از نظـر روحـی و روانـی تـاب و تـوان تحمـل مسؤولیت های زندگی مشترک را داشته باشد.
">سؤال این است که در چه سنی فرد بالغ است و چه زمانی به رشد مـی رسـد و   آیا واقعاً می توان زمان مشخصی را به عنوان سن ازدواج معین کرد؟ آیا قبل از این سن امکان انتخاب همسر برای فرد وجود دارد و کسی می توانـد پـ یش از رسـیدن انسان به سن ازدواج، در این مهم ترین انتخاب زندگی وی به جای او تصمیم گیری کند؟ در صورت مثبت بودن جواب این سؤال، چنین انتخـابی لازم  الاتبـاع اسـت یـا فرد حق فسخ آن را دارد؟ 

محصولات مشابه